ایران و روسیه به دنبال ایجاد نظمی نوین در جهان

امتداد نور – ویاچسلاو ولودین رئیس دومای دولتی روسیه وارد تهران شد و با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس دیدار کرد. در تهران، گفتگوها درباره همکاری 25 ساله ایران و روسیه برجسته شد.
به گزارش خبرگزاری امتداد نور ، با سفر ولودین به تهران در یک مقطع حساس جهانی، به نظر می رسد ایران و روسیه در راستای ارتقای روابط خود به سطح استراتژیک در چارچوب توافقنامه مشارکت 25 ساله که در هر دو کشور در دست بررسی است، حرکت می کنند.
در حالی که این مشارکت آشکارا دوجانبه است، اما در شرایط حساسی در جهان رخ می دهد که روسیه و ایران هر دو با تحریم های شدید اعمال شده توسط غرب روبرو هستند.
به نظر می رسد تحریم ها زمینه مشترکی بین دو کشور ایجاد می کند تا روابط خود را تقویت کرده و زمینه را برای یک نظم جهانی چند قطبی جدید در این روند فراهم کند.
کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه در اظهار نظر درباره این سفر بر لزوم رایزنی نزدیک تهران و مسکو در بحبوحه تلاش غرب برای حفاظت از نظم جهانی غرب محور تاکید کرد.
جلالی به سفر ولدین به ایران اشاره کرد. سفیر روسیه در توییتر نوشت: سفر رئیس دومای روسیه به تهران در بحبوحه تحولات سریع بین المللی، ضرورت ادامه رایزنی های نزدیک بین دو کشور را تایید می کند.
وی افزود: اکنون که غرب تمام توان خود را برای تداوم نظم جهانی غرب محور به کار گرفته است، تعامل ایران و روسیه در خط مقدم نظم نوین بین المللی، محور قدرت های نوظهور را تقویت می کند.
ولادین صبح روز دوشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در تهران مورد استقبال رسمی قرار گرفت.
قالیباف و ولدین پس از مراسم استقبال، سومین کمیسیون عالی مشترک همکاری های پارلمانی ایران و روسیه را برگزار کردند.
کمیسیون عالی مشترک زمانی برگزار میشود که هر دو طرف به درک مشترکی از حساسیتها و همکاریها دست یابند. امیدواریم در سال 2023 روابط مجالس با شتاب بیشتری در عرصه سیاسی و اقتصادی و سایر همکاری های راهبردی راه پیدا کند.
وی افزود: پس از ورود به هر پدیده و حادثه ای، فرصت ها و تهدیدهایی به وجود می آید و درست است که مسئولان دو کشور، مجالس، دولت ها و ملت ها می توانند به گونه ای عمل کنند که از فرصت ها حداکثر استفاده را ببرند و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند. . در غیر این صورت فرصت ها را از دست خواهیم داد و همچنین فرصت ها به تهدید تبدیل خواهند شد.
قالیباف تصریح کرد: مسئولان ما در جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه می دانند که در روابط دوجانبه و چندجانبه و مسائل ملی و منطقه ای در نقطه مهمی قرار داریم و زمان مهمترین رکن در این تصمیم است.
وی گفت: ما باید به آینده نگاه کنیم و توافق راهبردی ایران و روسیه باید مورد توجه قرار گیرد. ما باید هر چه زودتر توافق 25 ساله را اجرا کنیم.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، ولودین نیز روابط ایران و روسیه را ستود. روابط ایران و روسیه مسیر توسعه مثبتی پیدا کرده است و روابط سران دو کشور نیز نشان از روابط خوب دوجانبه دارد.
رئیس دومای روسیه گفت: در سطح پارلمان روسیه، ما تمام تلاش خود را برای اجرای تصمیمات اتخاذ شده در کمیسیون عالی مشترک به کار خواهیم گرفت.
وی گفت: امیدواریم در این کمیسیون مشترک به نتایجی برسیم که منافع دو کشور را تامین کند. موضوعات مختلف اقتصادی و تجاری در این کمیسیون مشترک مطرح خواهد شد.
ولودین گفت: با توجه به توسعه روابط پارلمانی ایران و روسیه، به دنبال ساختارهای جدیدی برای توسعه و تعمیق روابط هستیم.
این مقام عالی رتبه روس به قرارداد 25 ساله ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: این قرارداد تنها شامل روابط جدید نیست، بلکه زمینه توسعه روابط را ایجاد خواهد کرد.
رئیس دومای روسیه در سفر به مسکو به نقش قالیباف در امضای قرارداد 25 ساله و ارائه پیش نویس آن به مقامات روسی اشاره کرد.
وی گفت: امیدوارم در آینده نزدیک این قرارداد توسط سران دو کشور بررسی شود. این توافقنامه نه تنها یک توافق راهبردی است، بلکه سنگ بنای توسعه همکاری ها در همه زمینه ها است و همچنین سنگ بنای جدیدی برای همکاری های بیشتر بین دو کشور خواهد بود.
رئیس دومای روسیه افزود: ما به خوبی می دانیم که باید تمام تلاش خود را برای ایجاد یک معماری جدید برای جهان به کار بگیریم و این بستگی به اراده دو کشور دارد. ایران و روسیه قطعاً از مفهوم معماری چند قطبی جهانی حمایت می کنند.
وی ادامه داد: ایران و روسیه مدتهاست که با تحریمها و چالشهایی مواجه بودهاند و این تهدیدات مانع توسعه روابط ما نمیشود. در واقع هدف اصلی تحریم ها حفظ هژمونی آمریکا در جهان است، اما ما از حاکمیت ملی خود دفاع می کنیم و سرنوشت خود را تعیین می کنیم. ما از سنت ها، ادبیات و زبان خود حمایت می کنیم و از سیاست مستقل کشورها حمایت می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: آنها به دخالت در کشورهای دیگر عادت کرده اند و می خواهند از همه امکانات دنیا برای افزایش ثروت خود استفاده کنند. البته آمریکا در حال حاضر آسیب دیده است، اما اتحادیه اروپا از سیاست های آمریکا پیروی می کند. رهبران اروپا باید انرژی و گاز مورد نیاز خود را از بازارهای غیر روسی و با قیمت های بالاتر از قبل تهیه کنند که برای آنها بسیار دشوار است.
پایان خبر/